wtorek, 21 sierpnia 2012

Grill Time!



    Dzisiaj czas na grill. Bo choć wakacje powoli się już kończą, grillować można jeszcze do późnej jesieni! I to nie byle co - w tym roku zakochałam się w grillowanych ziemniaczkach z tymiankiem, cukinii i bakłażanie. Spróbujcie, bo naprawdę warto! : D









Cukinię i bakłażana myjemy, kroimi w plastry, doprawiamy pieprzem lub innymi przyprawami do smaku i grillujemy (ja na tackach aluminiowych), aż warzywa staną się nieco przezroczyste. Podawać solo, z oliwką, ketchupem, jak kto woli - każa opcja jest pyszna! : D

Ziemniaki porządnie myjemy (ja nie obierałam), kroimy w plastry i podgotowujemy - można na parze. Następnie układamy je na tackach, posypujemy tymiankiem lub innymi ziołami i grillujemy aż się delikatnie przyrumienią.
Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz