ŻYTNIE PANCAKES MARCHEWKOWO KOKOSOWE
Składniki:
- 1 szklanka mąki żytniej razowej
- 1 szklanka kefiru
- 2 łyżki oleju kokosowego
- jajko (żółtko i białko osobno)
- 2 łyżki wiórków kokosowych
- 1 szklanka tartej marchewki
- szczypta cynamonu i kardamonu
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Żółtko wymieszać z kefirem i olejem. Dodać mąkę, proszek, wiórki, marchewkę, kardamon i cynamon.
W osobnym naczyniu ubić białko. Następnie delikatnie wmieszać je w masę.
Smażyć pancakes na rozgrzanym teflonie. Przewrócić, gdy na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza, a brzegi się zarumienią.
Podawać z ulubionymi dodatkami - u mnie z jogurtem greckim, cynamonem i startą marchewką : )
super przepis ,na pewno wykorzystam , kokos i marchewka -super połączenie ;d zdrowo !
OdpowiedzUsuń