niedziela, 4 listopada 2012

Hummus pasta na dwa sposoby.







Makaron z dynią i hummusem.



Składniki (na 1 porcję):

- 2-3 garści makaronu
- pieczona dynia pokrojona w kosteczkę
- pieprz


Makaron ugotować al dente. Przełożyć na patelnię, dodać hummus, dynię i pieprz. Lekko podgrzać, co jakiś czas mieszając.







Makaron z hummusem po włosku.



Składniki (na 1 porcję):

- 2 łyżki hummusu libańskiego Whomus
- 2 garści makaronu
- kilka pomidorów suszonych
- garść parmezanu
- oliwa z oliwek
- rukola


Makaron ugotować al dente. Wysypać go na talerz, dodać hummus, suszone pomidory, parmezan, polać oliwą i posypać rukolą.

2 komentarze:

  1. Hummus robię sama, ale nigdy nie wpadłam na pomysł, aby zjeść go z makaronem! :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Makarony... Coś dla mnie :) A hummus planuję w najbliższym czasie przygotować sama :) Co do racuszków, spróbuj ich koniecznie, są naprawdę dobre :)

    OdpowiedzUsuń