Makaron z dynią i hummusem.
Składniki (na 1 porcję):
- 3-4 łyżki hummusu libańskiego Whomus
- 2-3 garści makaronu
- pieczona dynia pokrojona w kosteczkę
- pieprz
Makaron ugotować al dente. Przełożyć na patelnię, dodać hummus, dynię i pieprz. Lekko podgrzać, co jakiś czas mieszając.
Makaron z hummusem po włosku.
Składniki (na 1 porcję):
- 2 łyżki hummusu libańskiego Whomus
- 2 garści makaronu
- kilka pomidorów suszonych
- garść parmezanu
- oliwa z oliwek
- rukola
Makaron ugotować al dente. Wysypać go na talerz, dodać hummus, suszone pomidory, parmezan, polać oliwą i posypać rukolą.
Hummus robię sama, ale nigdy nie wpadłam na pomysł, aby zjeść go z makaronem! :)))
OdpowiedzUsuńMakarony... Coś dla mnie :) A hummus planuję w najbliższym czasie przygotować sama :) Co do racuszków, spróbuj ich koniecznie, są naprawdę dobre :)
OdpowiedzUsuń