Bez pomysłu na kolację udałam się do kuchni. Hm...co by tu zjeść. Grillowany kurczak pozostały z obiadu...ryż także z obiadu...a w doniczce świeży tymianek. Już wiem! Sałatka!
Sałatka z ryżu i grillowanego kurczaka.
Składniki:
- ryż brązowy
- grillowana pierś z kurczaka
- oliwa z oliwek (użyłam smakowych)
- kukurydza
- kurkuma
- pieprz, pieprz ziołowy
- tymianek
Ryż ugotować (ok. 30 min). Odcedzić, lekko polać oliwą, posypać kurkumą i dobrze wymieszać. Dodać pokrojoną na kawałki pierś z kurczaka. Dosypać kukurydzę (tą z puszki najpierw opłukać), doprawić. Posypać tymiankiem.
Polecam!
żółciutko
OdpowiedzUsuńŚwietna sałatka, nie próbowałam jeszcze z kukurydzą ;)
OdpowiedzUsuńooo, jak żółto od kukurydzy!:)
OdpowiedzUsuń