sobota, 29 września 2012

Makaron z mascarpone.



   Kto powiedział, że przepisy "z opakowania" są złe? Ja? Nigdy w życiu! Dowód?...



...Makaron Z Mascarpone







Składniki (przepis z serka mascarpone firmy Piątnica z moimi zmianami):

- 1 opak. mascarpone
- 70 - 100g łososia wędzonego
- makaron (u mnie orkiszowy)
- 3 pomidory
- 1 cebula
- pół papryki
- malutki kawałek chilli
- sok z 1/2 cytryny
- przyprawy i zioła (pieprz, pieprz ziołowy, bazylia)



Ugotować makaron al dente.
Cebulę pokroić i zeszklić na lekko natłuszczonej patelni. Dorzucić pokrojoną w kostkę paprykę i podsmażyć. Dodać sparzone, obrane i pokrojone pomidory. Dusić ok. 3 min na wolnym ogniu. Dodać mascarpone, chilli i wędzonego łososia. Trzymać na wolnym ogniu aż sos trochę odparuje (i otrzymamy pożądaną konsystencję). Doprawić, dodać sok z cytryny i wymieszać. Zdjąć z ognia, polać makaron i podawać na ciepło. Smacznego!




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz