piątek, 18 stycznia 2013

Krrrrrewetkowy lunchbox.




     Co by tu zabrać do szkoły na drugie śniadanie? Co by tu zjeść na kolację?
Jeśli te pytania nie są Ci obce koniecznie przeczytaj ten post. A jeśli takie pytania Cię nie nachodzą, i tak przeczytaj, a myślę, że nie będziesz żałować :)

Pyszna, lekka, a pożywna. I jaka szybka! Zapraszam na lunchbox idealny :)
    





Sałatka z krewetkami, serem pleśniowym i suszonymi pomidorami.




Składniki:

- rukola,
- pomidory suszone,
- krewetki,
- ser pleśniowy,
- oliwa chilli (może być zwykła, nie smakowa),
- olej z pestek winogron,
- pieprz,
- pieprz cayenne,
- ząbek czosnku.


Krewetki podsmaż (mrożone wcześniej rozmroź) na oleju. Dopraw pierzem, cayenne i przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Rukolę umyj i pozbądź się żółtych listków. Wrzuć do miski. Dodaj posiekane pomidorki i pokrojony w kostkę ser pleśniowy. Wszystko skrop oliwką. Dorzuć krewetki i wymieszaj. Gotowe!
 

3 komentarze:

  1. Salatka full wypas :) chetnie wykorzystam przepis, zapraszam do Siebie na sniadaniowe krewetki :)

    OdpowiedzUsuń
  2. nigdy nie jadłam krewetek w takie wersji , ale pewnie pyszne i idealny pomysł na lunch ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. Twoje danie wygląda przepysznie! Niestety, sam zaliczam się do osób, które nie mają zbyt dużej ilości czasu na przygotowywanie posiłków. I między innymi dlatego zastanawiam się nad tym, czy nie skorzystać z oferty firmy https://www.lightbox.pl/lodz

    OdpowiedzUsuń