środa, 30 stycznia 2013

Pasta ryżowa. Kanapkowa...i nie tylko.




    Przepis na pastę powstał zupełnie spontanicznie, w twórczej chwili :) Jest jednak idealnym sposobem na wykorzystanie resztek, ale także...na zaskoczenie innych! Możecie być pewni, że serwując kanapkę z tą oto pastą, nie unikniecie wielkich oczu i pytania "Jak to? RYŻOWA pasta do kanapek?!" A tak to:



[zdjęcie pochodzi z mojego śniadaniowego bloga klik]



Pasta ryżowo-makowa.
przepis autorski



Składniki:
- ryż jaśminowy (Britta)
- mak
- avocado
- twaróg kanapkowy
- olejek migdałowy
- mielony len
- szczypta cynamonu i imbiru
- miód/syrop klonowy 



Ryż zblendować na prawię gładką masę. Dodać pozostałe składniki i blendować aż do uzyskania gładkiej masy.
Podawać z pieczywem. Lub wyjadać prosto ze słoiczka ;)

1 komentarz: